Με την σταδιακή εισαγωγή των νέων τεχνολογιών( διαγράμματα πελατών, ενδοεπικοινωνία προσωπικού,  νοσοκομειακά προγράμματα σε smartphones και tablets κ.α.), τα νοσοκομεία μπορούν να εκμεταλευτούν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τεχνολογίες Bluetooth Low Energy & iBeacon της APPLE.

Tι προσφέρει λοιπόν?

pat-info
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΗ

Εισάγοντας αυτού του τύπου τα συστήματος, οι γιατροί θα μπορούν αυτόματα να διαβάσουν τον ιατρικό φάκελο του ασθενή με το που μπουν στο δωμάτιο – βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και χωρίς να χρειάζεται να θυμούνται το όνομα και ανακριβείς πληροφορίες του ασθενή. Αυτό προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό από προφανή πλεονεκτήματα όπως κεντρική διαχείριση των πληροφοριών των ασθενών, βελτιωμένη πιστότητα των δεδομένων, καλύτερη ασφάλεια και περιορισμούς σε ευαίσθητα δεδομένα.

equip-track
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι η απώλεια εξοπλισμού και συνυπολογίζοντας το κόστος αντικατάστασης έχεις μια σημαντική ευκαιρία να διευθετήσεις αυτό το θέμα μέσω της τεχνολογίας iBeacon! Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ιατρικό εξοπλισμό, ιατρικές κλίνες, αναπηρικά αμαξίδια ή οτιδήποτε ειναι φορητό. Έτσι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα μπορεί δια μέσω του smartphone ή tablet τους άμεσα να εντοπίσουν εξοπλισμό μέσα στο νοσοκομείο και να τον καταγράψουν.

staff-track
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Μία ακόμη εφαρμογή είναι ο εντοπισμός του προσωπικού που δουλεύει μέσα στο νοσοκομείο. Αυτό θα έδινε στο νοσηλευτικό προσωπικό τη δυνατότητα εύκολα να εντοπίζει π.χ. κάποια νοσοκόμα χωρίς να την αποσπά από κάποια σημαντική εργασία. Επίσης θα επέτρεπε να εντοπίζουν εύκολα γιατρούς κατά τη διάρκεια ενός επείγοντος περιστατικού και να βελτιωθεί ο χρόνος ανταπόκρισης κατά τα επείγοντα περιστατικά. Καθώς η παρακολούθηση προσωπικού μπορεί να προκαλέσει ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής, αυτά εύκολα θα μπορούσαν να μετριαστούν χρησιμοποιώντας κάποια απλά εργαλεία διαχείρισης και ελέγχου ασφαλείας.

hospital-nav
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (INDOOR NAVIGATION)

H πλοήγηση σε εσωτερικό χώρο ακόμα και σε πολλαπλούς ορόφους είναι αδύνατη με την παραδοσιακή χρήση του GPS ωστόσο μέσω της τεχνολογίας καθίσταται εφικτή. Η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει τους επισκέπτες του νοσοκομείου να επισκεφθούν το σημείο που επιθυμούν, να δείξει που βρίσκεται ο ασθενής που θέλουν να επισκεφθούν ή να τους οδηγήσει πίσω στο σημείο που πάρκαραν το αυτοκίνητο τους.

autom-check
AYTOMATO CHECK-IN

Ο ασθενής που πηγαίνει συχνά στο νοσοκομείο για checkups ή πολλές συνεδρίες θεραπείας (π.χ. φυσιοθεραπείες, χημιοθεραπείες κ.α.). θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή η οποία αυτόματα τον καταγράφει στο γραφείο πληροφοριών και του δίνει πληροφορίες που να πάει, ώρες αναμονής και άλλες σχετικές πληροφορίες.

coupons
ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ LOYALTY

Οι επισκέπτες του νοσοκομείου μπορούν να λάβουν πληροφορίες αναφορικά  με θέματα υγείας, bonus επίσκεψης και εκπτώσεις / κουπόνια για εργαστηριακές εξετάσεις, ετήσια check up κ.α.